Hoe een luxe villa in Marbella te kopen
villa marbella kopen

Welke beroemdheden verblijven er in Marbella?



Beroemdheden in Marbella

In Marbella zijn regelmatig beroemdheden te vinden, vooral tijdens het zomerseizoen. Zo heeft Marbella de reputatie een favoriete bestemming te zijn voor internationale sterren zoals Antonio Banderas, Eva Longoria, en Simon Cowell.

Marbella als favoriete bestemming

De luxe resorts, exclusieve strandclubs en bruisende nachtleven van Marbella trekken vele beroemdheden aan die op zoek zijn naar ontspanning en privacy. Het is dan ook niet ongebruikelijk om tijdens een verblijf in Marbella een bekend gezicht tegen te komen.

Hoe hoog is de veiligheidsgraad in Marbella?



Veiligheidsgraad in Marbella

De veiligheidsgraad in Marbella wordt over het algemeen als hoog beschouwd. De stad heeft een lage criminaliteitscijfer in vergelijking met andere steden in Spanje. Toeristen en inwoners voelen zich over het algemeen veilig en kunnen zonder al te veel zorgen genieten van hun tijd in Marbella.

Veiligheidsmaatregelen

Marbella heeft een goed functionerend politieapparaat en er zijn ook veel beveiligingsmaatregelen genomen in populaire toeristische gebieden. Er zijn bijvoorbeeld veel bewakingscamera's en politiepatrouilles om de veiligheid van de mensen te waarborgen. Toch is het altijd belangrijk om waakzaam te blijven en jezelf te beschermen tegen mogelijke risico's, zoals zakkenrollers en oplichters.

Wat kost een appartement in Marbella

Welke Nederlandse beroemdheden bezitten een woning in Marbella?



Nederlandse beroemdheden in Marbella

Een aantal bekende Nederlandse beroemdheden die een woning in Marbella bezitten zijn onder andere Linda de Mol, Marco Borsato en Yolanthe Cabau.

Populariteit onder Nederlandse sterren

Marbella is al jarenlang een populaire bestemming onder Nederlandse sterren vanwege het mooie weer, de luxe voorzieningen en de privacy die de stad biedt. Het is dan ook niet vreemd dat verschillende bekende Nederlanders ervoor kiezen om hier een tweede huis te bezitten.



Meer info: marbella flats for sale

Hoe hoog zijn de kosten van levensonderhoud in Marbella?



Kosten van levensonderhoud in Marbella

In Marbella liggen de kosten van levensonderhoud over het algemeen hoger dan in andere delen van Spanje. De huurprijzen voor appartementen en huizen zijn vaak aanzienlijk hoger, vooral in de populaire gebieden dicht bij het strand.

Levensmiddelen en andere dagelijkse benodigdheden

Ook de prijzen voor levensmiddelen, restaurants en andere dagelijkse benodigdheden liggen doorgaans iets hoger in Marbella. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je budget voor een verblijf in deze luxe badplaats.

Wat kost een appartement in Marbella

Hoeveel moet ik betalen voor een appartement in Marbella?



Gemiddelde kosten van een appartement in Marbella

Het gemiddelde kosten van een appartement in Marbella ligt tussen de €300.000 en €500.000, afhankelijk van locatie, grootte en voorzieningen. Luxere appartementen in exclusieve gebieden kunnen zelfs meer dan €1 miljoen kosten.

Extra kosten bij aanschaf van een appartement in Marbella

Naast de aankoopprijs van het appartement moet je rekening houden met extra kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, en makelaarskosten. Deze kosten kunnen oplopen tot ongeveer 10% van de aankoopprijs. Het is verstandig om deze kosten mee te nemen in je budget bij het kopen van een appartement in Marbella.

Waar is de woonplaats van de welgestelden in Spanje?



Waar wonen de welgestelden in Spanje?

De welgestelden in Spanje wonen voornamelijk in grote steden zoals Madrid, Barcelona en Marbella. Deze steden bieden luxe en exclusieve woonwijken waar de welgestelden graag verblijven vanwege de voorzieningen en het prestige dat het met zich meebrengt.

Andere populaire locaties

Naast de grote steden zijn er ook andere populaire locaties waar welgestelden graag verblijven, zoals de Balearische eilanden en de Costa del Sol. Deze gebieden bieden prachtige stranden, een aangenaam klimaat en exclusieve resorts die aantrekkelijk zijn voor de welgestelden uit binnen- en buitenland.